niedziela, 4 grudnia 2016

Czosnkowe skrzydełka w maśle

www.chleby.info

skrzydełka kurczaka
kostka masła
10 ząbków czosnku
2 łyżki oleju
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
     
1. Ze skrzydełek odcinamy niejadalne końcówki i gotujemy skrzydełka w słonej wodzie. Nie za długo, tak tylko żeby się nieco zrobiły. Odrobinkę. Odcedzamy i zostawiamy do wyschnięcia.

2. W międzyczasie drobno kroimy czosnek i natkę pietruszki.

3. Na woku/rondelku/innej patelni rozpuszczamy masło i solidnie zaprawiamy czarnym pieprzem, niech się trochę podsmaży żeby aromat z pieprzu wyszedł.

4. Następnie dodajemy czosnek, natkę i trochę soli. Smażymy jeszcze ze 30 sekund.

5. Do masła i całej reszty dodajemy trochę oleju (dzięki temu masło się nie przypali) i dorzucamy skrzydełka. I smażymy na złocisto i chrupiąco. Wykładamy na talerz i całość zalewamy sosem maślanym.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz